psychologist.blogg.se

Jag är intresserad utav allting som har med människan och vårat psykologiska tänkande att göra. Det jag skriver om kommer många kunna relatera till. Varje dag kommer ett nytt ämne att tas upp här på bloggen, jag kommer skriva mycket om relationer, träning, sjukdomar och diagnoser - och även annat som ploppar upp i huvudet. Syftet är först och främst att jag ska få skriva av mig, samt att ni ska kunna känna att ni kan relatera till mina tankar. Om det är något ämne som ni skulle vilja ta upp så får ni gärna tala om det för mig, så ska det ordnas! Enjoooy!

Krångel med bloggen?

Publicerad 2012-11-14 11:08:48 i Allmänt,

Har försökt logga in här på blogg.se ett bra tag nu. Det gick dock inte så bra förrän nu. Hoppas att det fixar sig i framtiden så jag kan fortsätta blogga utan några problem.. Dagens ämne kommer hamna om kvinnor som träffar eller har träffat fel slags män. Varför dras de flesta kvinnor till dessa typer? Och varför är det inte så enkelt att lämna dem när vi ser varningssignalerna?
 
Ifall jag lyckas kommer jag även dela med mig utav en del klipp från youtube som jag tycker ni behöver titta på, klippen är väldigt bra och ger många bra relationstips. 

Tankar styr känslor

Publicerad 2012-11-13 21:30:00 i Motivation,

Vi människor har en otrolig förmåga att "lura" vår hjärna till både gott och ont, visste ni det? Det vi vågar tro på, kan även bli verklighet för oss så småningom. Våra tankar styr våra känslor, till viss del. Därför är det viktigt att våra tankar är goda, och att vi fokuserar på att försöka tänka positivt, även i de sämsta situationerna. Tänker vi däremot negativt så blir även det lilla positiva som vi har - väldigt negativt. Så försök kontrollera din hjärna. Allting sitter i ditt eget huvud. Det är du som skapar din egen lycka, eller din egen miserabla tillvaro. Sluta tyck synd om dig själv, det kommer du ingenstans med! Försök istället klura ut vad du egentligen är missnöjd med i ditt liv. Det kan vara allting från din viktuppgång till ditt förhållande med andra människor.
 
Skriv ner dem sakerna som du är missnöjd med i ditt liv, kom ihåg att det ska vara realistiska saker som du kan påverka. Alltså ingenting såsom "jag vill inte vara av svensk härkomst". När du sedan skrivit ner det som du är missnöjd med eller som du skulle vilja ändra på, så läser du igenom det du skrivit. Försök nu hitta orsaken till varför denna situation uppstod, var det du själv som bidrog till det eller var det någon annan inblandad person? Vill du göra någonting för att förbättra din livssituation? Finns det någonting som du kan göra åt din situation? Om du är beredd att påverka din situation så har du redan kommit långt.
 
Om du exempelvis är arbetslös, har sökt jobb i flera månader utan något resultat, ge inte upp! Börja istället hitta lösningar. Titta omkring dig själv. Hur har människor i din omgivning fått jobb? Vilka egenskaper letar arbetsgivarna efter? Sök på nätet! Kämpa! Låt det bli en vana att söka jobb minst 2-3 timmar om dagen. Försök hitta orsaken till varför du inte lyckats ännu, istället för att lägga dig ner och ge upp. Sätt upp delmål för dig själv, exempelvis att du denna vecka ska skicka iväg 100 CV till olika arbetsplatser, och ifall du inte lyckas få något trots det, så ska du ändra ditt CV eller skriva ett nytt. 
 
Tro på dig själv och din egen förmåga att förändra din livssituation. Du kan om du vill. 
 

 

Vem är jag

Publicerad 2012-11-13 20:45:00 i Om mig,

Jag älskar psykologi, och älskar att analysera människan. Varför vi beter oss som vi gör, vilka bakomliggande orsaker finns det och så vidare. Ibland kan det bli för mycket psykologi och tänkande för min del, glömmer nästan bort att leva. Haha. Vet inte om det är någonting bra eller dåligt. But i'm just being me. 
 
Jag har alltid velat utbilda mig till psykolog, vet dock inte om det är ett yrke som skulle vara passande för mig. Jag har fått den bilden av mig själv att jag inte klarar av att släppa saker och ting, berättar någon någonting hemskt och sorgligt för mig så mår jag genast väldigt dåligt. Inte så bra ifall man ska arbeta med människor som dagligen mår dåligt. Det är viktigt att kunna sätta en gräns på arbetslivet och privatlivet, annars kommer man så småningom att må psykiskt dåligt.
 
Livscoach är någonting som jag har tankarna inne på numera. Skulle vara superkul. Jag älskar att motivera och inspirera människor. Att ge dem den där livsglädjen som dem tappat, eller hjälpa till att fiska fram den. För alla har vi livsglädje, gäller bara att hitta det som bringar fram den och sedan hitta ett knep för att den ska stanna kvar, jag kommer ge er tips till detta i de kommande inläggen. Livscoach skulle även få mig att må bra på min arbetsplats. Har en liten fantasi om att stå på en scen där tusentals andra människor lyssnar på mig när jag motiverar dem i deras liv. Och att dessa personer sedan lämnar min föreläsning med ett leende på läpparna, att jag på något sätt lyckats nå fram till dem. Det skulle verkligen få mig att må bra. 
 
Lärare är också ett kul yrke. Har inte alltid varit den "bästa eleven" när jag gick i skolan, var snarare en utav dem sämre i klassrummet. Hade noll koncentration vilket jag senare, när jag var 14 år gammal, fick veta berodde på mina koncentrationssvårigheter. Men jag lärde mig att leva med det, det finns alltid knep för att lyckas plugga, alla kan plugga! Och tro mig, det kommer ifrån en person som aldrig trodde att hon skulle läsa en bok. Det handlar om att hitta det där som funkar för just dig. Därför har jag även funderat på läraryrket, det är det näst bästa som finns, efter livscoach dåra. Fast jag tycker att lärare är en slags livscoach för sina elever, det är viktigt att ha bra lärare som verkligen gör sitt jobb. Och jag har faktiskt haft den turen att stöta på några riktigt underbara lärare under min skoltid, som har hjälpt mig något otroligt och tagit hänsyn till mina svårigheter, just därför känner jag att jag vill ge tillbaka det till andra behövande elever. Som lärare är det viktigt att ta hänsyn till dem elever som hörs och stör under lektionstid också, och inte bara strunta i dem pga att dem "förstör" den goda studieron. Kanske kan man prata med sin elev och fråga hur han/hon mår egentligen, det finns säkert någon orsak till att eleven stör, ofta beror det på svårigheter i att lära sig. Man kan fråga hur det går i skolan och vad vi som lärare kan göra för att hjälpa eleven att vilja lära sig och också börja lyssna aktivt under lektionerna. Det gäller bara att inte ge upp på eleven. 
 
Detta var lite om mig och mina så kallade drömmar. Jag kommer berätta mer om mina drömmar och ambitioner i de kommande inläggen, och säkert kommer ni känna igen er i en hel del. Vad skulle ni vilja arbeta som? 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela