psychologist.blogg.se

Jag är intresserad utav allting som har med människan och vårat psykologiska tänkande att göra. Det jag skriver om kommer många kunna relatera till. Varje dag kommer ett nytt ämne att tas upp här på bloggen, jag kommer skriva mycket om relationer, träning, sjukdomar och diagnoser - och även annat som ploppar upp i huvudet. Syftet är först och främst att jag ska få skriva av mig, samt att ni ska kunna känna att ni kan relatera till mina tankar. Om det är något ämne som ni skulle vilja ta upp så får ni gärna tala om det för mig, så ska det ordnas! Enjoooy!

Tankar styr känslor

Publicerad 2012-11-13 21:30:00 i Motivation,

Vi människor har en otrolig förmåga att "lura" vår hjärna till både gott och ont, visste ni det? Det vi vågar tro på, kan även bli verklighet för oss så småningom. Våra tankar styr våra känslor, till viss del. Därför är det viktigt att våra tankar är goda, och att vi fokuserar på att försöka tänka positivt, även i de sämsta situationerna. Tänker vi däremot negativt så blir även det lilla positiva som vi har - väldigt negativt. Så försök kontrollera din hjärna. Allting sitter i ditt eget huvud. Det är du som skapar din egen lycka, eller din egen miserabla tillvaro. Sluta tyck synd om dig själv, det kommer du ingenstans med! Försök istället klura ut vad du egentligen är missnöjd med i ditt liv. Det kan vara allting från din viktuppgång till ditt förhållande med andra människor.
 
Skriv ner dem sakerna som du är missnöjd med i ditt liv, kom ihåg att det ska vara realistiska saker som du kan påverka. Alltså ingenting såsom "jag vill inte vara av svensk härkomst". När du sedan skrivit ner det som du är missnöjd med eller som du skulle vilja ändra på, så läser du igenom det du skrivit. Försök nu hitta orsaken till varför denna situation uppstod, var det du själv som bidrog till det eller var det någon annan inblandad person? Vill du göra någonting för att förbättra din livssituation? Finns det någonting som du kan göra åt din situation? Om du är beredd att påverka din situation så har du redan kommit långt.
 
Om du exempelvis är arbetslös, har sökt jobb i flera månader utan något resultat, ge inte upp! Börja istället hitta lösningar. Titta omkring dig själv. Hur har människor i din omgivning fått jobb? Vilka egenskaper letar arbetsgivarna efter? Sök på nätet! Kämpa! Låt det bli en vana att söka jobb minst 2-3 timmar om dagen. Försök hitta orsaken till varför du inte lyckats ännu, istället för att lägga dig ner och ge upp. Sätt upp delmål för dig själv, exempelvis att du denna vecka ska skicka iväg 100 CV till olika arbetsplatser, och ifall du inte lyckas få något trots det, så ska du ändra ditt CV eller skriva ett nytt. 
 
Tro på dig själv och din egen förmåga att förändra din livssituation. Du kan om du vill. 
 

 

Kommentarer

Postat av: Yasmine

Publicerad 2012-11-14 02:31:51

Wow allting stämmer fan ska testa att använda det som du skrev! Har just nu väldigt mkt drama runtomkring mig !

Svar: Vad kul att du tycker att det stämmer! Glädjer mig! Kram!
psychologist.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela